VVCCHeader.jpg

Belastingparadijs in Luxemburg

   Eind maart 2018 werd bekent gemaakt dat na grondig onderzoek 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzocht zijn geweest. Zo ontstond de bijnaam Postbus Luxemburg. De rijkste honderd Belgische families hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvenootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Die postbusvennootschappen bestaan alleen op papier en gebruiken een Luxemburgs adres waar nog tientallen tot duizenden andere postbusvennootschappen gehuisvest zijn.Verplichtingen worden geregeld door plaatselijke advieskantoren. De meeste postbusvennootschappen betalen elk jaar een minimumbelasting van 4.815 euro in Luxemburg. Aangezien er tussen 50.000 tot 60.000 postbusvennootschappen zijn vaart Luxemburg er wel bij!
Bekende postbusvennootschappen:
   Route d’Esch, 412F(SGG)
   Rue Guillaume J. Kroll, 5 (Alter Domus)
   Boulevard Prince Henri, 25
   Rue des Aubépines, 83
Uitgebreide informatie over de eerste dag zie: "Postbus 1".   Datum: 27-03-2018

   De Belgische vakbonden waren de voorbije jaren erg kritisch voor fiscale constructies in Luxemburg en andere belastingparadijzen. Ook de Belgische vakbond ACV Metea zit in Luxemburg. Met een miljoenenconstructie die vanuit het Groothertogdom naar het exotische belastingparadijs Mauritius leidt.
Bekende postbusvennootschap:
   Rue Aldringen, 11 (KTL Kredietrust Luxembourg, KBL European Private Bankers)
Uitgebreide informatie over de tweede dag zie: "Postbus 2".   Datum: 28-03-2018

   Het kasteel van Westerlo is al 600 jaar in het bezit van de familie de Merode. Sinds prins Simon de Merode de teugels in handen kreeg in 2006 worden er tal van evenementen georganiseerd om de hoge restauratiekosten te kunnen financieren. Achter het sprookjesachtige kasteel van Westerlo gaat een Luxemburgse postbusconstructie schuil. De prinselijke familie de Merode, die het kasteel bezit, kreeg het daarover al meermaals aan de stok met haar Luxemburgse bedrijfsrevisor.
Bekende postbusvennootschap:
   Rue de Neudorf, 681
Uitgebreide informatie over de derde dag zie: "Postbus 3".   Datum: 29-03-2018

   De Luxemburgse sluiproute van China. China gebruikt een postbus in Luxemburg voor miljarden euro's aan investeringen. Daardoor stromen de opbrengsten, onder andere uit Brussels vastgoed, belastingvrij naar de Chinese staatskas.
Bekende postbusvennootschap:
   Rue Eugène Ruppert, 6
Uitgebreide informatie over de vierde dag zie: "Postbus 4".   Datum: 30-03-2018

   Onze (?) Rode Duivels laten miljoenen euro's aan inkomsten toestromen op Luxemburgse postbusadressen. Zo moeten ze amper belastingen betalen. Als je zoals Eden Hazard er nog een Ierse constructie naast zet, zelfs geen belastingen. Luxemburg is ook een paradijs voor wielrenners.
Bekende postbusvennootschappen:
   Avenue Monterey, 35
   Rue Prince Jean, 5 (Lucos)
Uitgebreide informatie over de vijfde dag zie:"Postbus 5".   Datum: 31-03-2018